| BRANCHES | BLOG | EVENTS |

Nederlandse boardrooms nauwelijks betrokken bij GDPR

Het management van veel Nederlandse bedrijven denkt te lichtvoetig over de eisen die de GDPR aan organisaties stelt. Slechts een kwart van hen is betrokken bij de compliance van deze regelgeving en een aanzienlijk deel weet niet welke persoonsgegevens zij precies moeten beschermen. Daarop duidt onderzoek van Trend Micro.

Procesarchitectuur als verbindende samenwerkingsfactor

Misschien komt houvast en verbinding uit een onverwachte ICT-hoek: procesarchitectuur. Maar: “Een positieve toepassing van procesarchitectuur richt de focus op waar het écht om gaat: samen het beste resultaat leveren aan de samenleving.”

Digitale transformatie gemeenten: ‘verbouwen met de winkel open’

Kunnen voldoen aan de Digitale Agenda in 2020 gaat voor gemeenten verder dan ‘alleen maar’ de ICT op orde brengen. De Digitale Agenda heeft namelijk gevolgen voor álle interne processen bij gemeenten. Ook speelt verandermanagement er een verrassend grote rol in.

Rabobank bouwt 3D model om de IT architectuur (beter) te begrijpen

Rabobank heeft een 3D model gebouwd van de eigen organisatie en de ondersteunende IT systemen om de verbeteringen te visualiseren die gerealiseerd moeten worden in het kader van het op handen zijnde transformatieprogramma.

Blockchain: van cryptomunt tot toepassing voor ISO-certificatie

Blockchain is een ‘trending topic’ op het gebied van innovatie. Hoewel blockchain nog een hype-ding is en in de kinderschoenen staat, heeft het de potentie in het zakenverkeer enorm groot te worden. Financiële instellingen, auditors, ziekenhuizen en gemeenten draaien er pilots mee.

Kwaliteitsmanagement leidt tot groei en hogere winstgevendheid

Kwaliteitsmanagement en Continuous improvement hebben een direct en positief effect op de financiële situatie van organisaties. Kwaliteit is een aanjager voor groei. Dat zeggen senior executives en kwaliteitsprofessionals in een onderzoek dat werd uitgevoerd door de American Society for Quality (ASQ) en Forbes Insights.