| BLOG | EVENTS |

Wat opvalt aan de nieuwe ISO 9001:2015 norm

De nieuwe ISO 9001:2015 norm is al een tijdje uit. De eerste organisaties zijn gehercertificeerd volgens de nieuwe structuur, en de resultaten van de vernieuwingen beginnen duidelijk te worden. Wat zijn punten die opvallen aan de nieuwe ISO 9001 norm?

Corporaties flink aan de slag met privacy door nieuwe Europese Privacywetgeving

De Europese Privacywetgeving, in Nederland officieel bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is op 14 april goedgekeurd door het Europees Parlement. Maar wat betekent het precies voor Nederlandse woningcorporaties? CorporatieGids.nl ging in gesprek met Rani Honcoop, Juriste en Business Consultant bij Audittrail, over wat corporaties moeten doen om te voldoen aan deze wet. “Wanneer corporaties tot dusver weinig aandacht hebben geschonken aan de bescherming van persoonsgegevens, staat hen een flinke klus te wachten.”

Applicatie-rationalisatie blijft heet hangijzer

Applicatie-rationalisatie is al decennia een hoofdpijndossier voor menig chief information officer. Veel organisaties hebben ook anno 2017 nog steeds te veel applicaties.

Customer Journey: hysterische hype of stuwende kracht achter transformaties?

Customer Journey: het onderwerp duikt overal op en zou daarmee makkelijk aangezien kunnen worden voor een hype, die wel weer over gaat.

Tekort aan ICT'ers remt innovatie

Een gebrek aan ict-personeel remt de innovatie van ict-bedrijven en organisaties in andere sectoren en belemmert zo de groei van de Nederlandse economie. Dat blijkt uit de innovatiebarometer van branche-organisatie Nederland ICT dat is uitgevoerd in samenwerking met ict-bedrijf Subtraces.

Valkuilen bij ERP systeem implementatie

Wat kan er misgaan bij de implementatie van een ERP systeem? Wat zijn de valkuilen? Wanneer mislukt een implementatietraject van een ERP systeem. Lees in deze blog de antwoorden van tientallen ERP specialisten op deze vragen.