| BRANCHES | BLOG | EVENTS |
Tijd is geld, luidt het welbekende spreekwoord. Het is een cliché, maar clichés bestaan nu eenmaal bij de gratie van de waarheid die zij uitdrukken. Want wie in de handel tijd bespaart, maakt meer winst. Met Mavim  bespaart u die tijd. Bovendien draait u uw hand niet om voor compliance en worden klanten bediend in overeenstemming met hun kwaliteitseisen.

Van de technische industrie tot de voedingsindustrie, elke tak van handel heeft te maken met regels, die de kwaliteit van de handelswaar voor de klant moeten garanderen. De klant moet zijn waren in goede orde ontvangen, mét garanties van het productieproces. Of het nu gaat om biologische levensmiddelen, elektronica met een Kema-keur of hardhout met een FSC-keurmerk.

Bestemming bereikt
Goederen leggen een lange weg af, langs vele afdelingen en bedrijven. Natuurlijk kent elke schakel precies haar taak, maar kent ze die van de anderen ook? De samenwerking tussen de verschillende schakels is bepalend voor de kwaliteit van de keten. Want de juiste producten moeten de plaats van bestemming bereiken in zo kort mogelijke tijd en in goede conditie. Een lege vrachtwagen die uren wacht op zijn lading is de nachtmerrie van elke logistiek manager, net als een volle wagen die niet gelost wordt. Door de inzet van Mavim bereikt u een uniforme werkwijze die up-to-date is en waar werknemers te allen tijde kennis van kunnen nemen.

Meer winst
Elk bedrijf heeft wel uitgebreide procedures en processen zwart op wit staan. Welke afdeling kent niet ergens een rode klapper waar ‘kwaliteitsboek’ op staat? Dit zijn echter bundels papier die doorgaans meer stof aantrekken dan medewerkers. De duizenden documenten met procesbeschrijvingen zijn vaak al weer verouderd en waar stond het oorspronkelijke bestand ook alweer op de netwerkschijf? Alleen al het opsporen, bijhouden en vernieuwen van zulke procesbeschrijvingen is een dagtaak en dus eigenlijk winstderving. Tel daarbij de uren besteed aan het oplossen van miscommunicatie op en de lasten lopen snel op. Met Mavim kan iedere werknemer zijn taken en omschrijving vinden, met de bijbehorende normen. Met de ‘Ik-view’ kan iedere medewerker direct zien wat, wanneer en hoe hij een processtap moet uitvoeren. Zo kan efficiënter worden gewerkt en behaalt uw organisatie een beter financieel resultaat.

Voldoen aan alle normen
Mavim draagt niet alleen bij aan efficiëntie, maar ook aan compliance. ISO-9001, Sarbanes-Oxley (SOx) of HACCP, de regelgeving waaraan de handel moet voldoen lijkt onuitputtelijk. Een dergelijk keurmerk geeft uw bedrijf wel een professionele uitstraling, wat vervolgens de concurrentiepositie versterkt. Daarbij schept een heldere communicatie over die regels vertrouwen bij de klant. Wie kent niet de vraag: ‘Maar is dat wel volgens de regels?’
Met Mavim zijn alle regels bij elke stap voor iedere werknemer direct bij de hand, door de koppeling van het proces aan de gestelde norm. Eén klik en de salesmanager weet aan welke eisen het aangeboden product moet voldoen. Zo wordt compliance met Mavim peanuts.
 
 
 

Factsheet Application Implementation Management

Complexe applicaties goedkoper implementeren, upgraden en uitfaseren? Lees hoe het Mavim AIM framework u hierbij helpt.

Download factsheet

Factsheet Business Transformation framework

Lees hoe het Business Transformation framework fungeert als brugfunctie tussen strategie en uitvoering.

Download factsheet

 
 
 
 

Vijf stappen naar Procesoptimalisatie en continue Kwaliteitsverbetering

Inzicht en overzicht. Continu, voor iedereen

 
Mavim biedt een managementsysteem dat een consistent hoog kwaliteitsniveau in alle processen en de daaruit voortvloeiende output van de organisatie helpt te verzekeren. In Mavim staan de werkprocessen en procedures centraal. Op zeer effectieve en efficiënte wijze worden werkprocessen beschreven en geldende wet- en regelgeving verankerd. Alle informatie uit diverse disciplines die nodig is voor de procesuitvoering, wordt met Mavim samenhangend in verband gebracht en op geavanceerde wijze gevisualiseerd en gerapporteerd. Te denken valt aan formulieren, werkinstructies, protocollen, functies, functieomschrijvingen, beschrijvingen van wetgevingen en normeringen.

Het geheel van deze informatiedata vormen de regels binnen de organisatie. De eenduidige en consistente borging en communicatie leidt tot transparantie en vormt de basis voor continue verbetering van de bedrijfsprocessen en het kwaliteitsniveau.Dé tool voor optimaal kwaliteits- & procesmanagement

  • Creëer inzicht in de gehele procesgang
  • Koppel wet- en regelgeving aan de processen
  • Verhoog de efficiëntie en effectiviteit
  • Raadpleeg informatie vanuit één centrale bron
  • Schep flexibiliteit voor het doorvoeren van wijzigingen

Lees meer
Mavim voor kwaliteits- en procesmanagement
Mavim voor kwaliteits- en procesmanagement


Meer informatie?

Download onderstaande documentatie

Whitepaper Kwaliteitsmanagement

In dit whitepaper leest u hoe uw organisatie stuurt op continue kwaliteitsverbetering

Download whitepaper

Whitepaper Procesmanagement

In dit whitepaper leest u hoe procesoptimalisatie uw organisatie verder helpt

Download whitepaper

Kwaliteitsverbetering in de praktijk

In de case leest u hoe B&C Raamdecoratie 30% op haar foutkosten heeft bespaard

Download praktijkcase

 

Ruim 1.000 organisaties wereldwijd gingen u voor

Iedere dag werken meer dan 1 miljoen eindgebruikers met Mavim

Vraag online demo aanOf neem contact met ons op