| BRANCHES | BLOG | EVENTS |

Presentatie

Onderzoeksjournaliste en schrijfster Maria Genova is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van identiteitsfraude, privacy en informatiebeveiliging. Voor haar bestseller 'Komt een vrouw bij de h@cker' verdiepte zij zich in de wereld van hackers en hun slachtoffers.

Tijdens deze interactieve sessie vol praktijkvoorbeelden gaat Maria in op vragen als: Hoe werken hackers precies? Wat doe je zelf verkeerd? Hoe kunnen kwaadwillenden via jou de gegevens van alle klanten in handen krijgen? Een echte eye opener met tal van tips om je digitale veiligheid te vergroten.


Biografie

Schrijfster en spreker Maria Genova kwam op haar 19de naar Nederland. Met een beetje mazzel en heel veel doorzettingsvermogen lukte het haar om al binnen een jaar in de journalistiek aan het werk te gaan. Ze studeerde af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en werkte voor verschillende kranten en tijdschriften. Inmiddels heeft ze 9 boeken op haar naam staan, waaronder een aantal bestsellers.

Iedereen werkt tegenwoordig met computers, maar de meeste medewerkers zijn nauwelijks op de hoogte van de digitale gevaren. Doordat Maria Genova zelf geen ict-er is, kan ze op een boeiende manier en zonder ingewikkelde vaktermen over de toenemende digitale gevaren vertellen en tips geven. Veel bedrijven en organisaties nodigen haar uit voor bewustwording-sessies voor hun medewerkers.

Maria Genova scheef boeken over hacker en identiteitsfraude, falende jeugdzorg, loverboys en sexting. Haar tweede boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ werd een bestseller. In ‘Vrouwen te koop’ bracht Genova verschillende misstanden in Nederland aan het licht en dat leidde tot Kamervragen. Haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ werd een hit in het bedrijfsleven.

Spreker Maria Genova is actief op diverse social media en heeft meer dan 20.000 volgers op Twitter. Ze wordt geregeld als spreker uitgenodigd naar aanleiding van haar boeken, maar ook voor inspiratiebijeenkomsten en als panellid tijdens congressen. Maria Genova illustreert haar lezingen met praktische voorbeelden en filmpjes.