| BRANCHES | BLOG | EVENTS |

Op 30 maart a.s. is het zover en zal het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten. Deze Brexit zal ongekende gevolgen hebben voor de internationale handelsbetrekkingen en daarmee ook voor de Authorised Economic Operator (AEO) vergunning. Het is dan ook zaak om nu alvast na te denken over de mogelijke consequenties en passende oplossingen ten aanzien van de douanewetgeving.

Nieuwe eisen AEO-vergunning

Sinds het Communautaire Douanewetboek (CDW) is vervangen door het Douanewetboek van de Unie (DWU), is het AEO-concept aangepast en zijn er nu nieuwe eisen voor de aanvraag van de AEO-vergunning, naast de standaardeisen voor het verkrijgen van een AEO-certificaat. Beschikken over voldoende vakbekwaamheid over douanezaken en up-to-date kennis van veranderingen in de douane wet- en regelgeving is er daar een van. Als gevolg hiervan zal de douane vóór 1 mei 2019 alle AEO-certificaten die zijn afgegeven voor 1 mei 2016 (her)beoordelen en wordt – bij een positieve beoordeling - het certificaat omgezet naar een AEO-vergunning.


Seminar AEO: Are you ready to reassess?

Wellicht ben je al in het bezit van een AEO-certificaat en zou je deze graag omgezet zien naar een AEO-vergunning. Mavim en EY kunnen je daarbij helpen! Ook als je nog niet in het bezit bent van een AEO-vergunning, dan hebben wij de middelen voor jou in huis om je versneld aan deze vergunning te helpen. Hoe? Dat hoor en zie je tijdens het Seminar AEO dat Mavim op maandag 1 april in samenwerking met EY organiseert in WaveSpace in Amsterdam.


Wat mag je verwachten?

Globe Trade Specialisten bij EY, Caspar Jansen en Hans Winkels, zullen uitgebreid ingaan op de impact van de Brexit, de veranderingen in het AEO-concept en de gevolgen die dit heeft voor jouw organisatie nu en in de toekomst. Frank Leenders, Partner bij EY, vertelt je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je deze gevolgen het hoofd kunt bieden met de gezamenlijke oplossing van Mavim en EY en hoe deze oplossing jouw organisatie kan helpen om zo snel mogelijk (her)gecertificeerd te worden. Tenslotte zal Mavim Consultant, Thomas Littooij, vertellen en laten zien hoe de (her)beoordeling in zijn werk gaat, hoe het AEO-framework hierbij helpt en hoe je deze oplossing eenvoudig kunt implementeren binnen jouw organisatie.

Dit event is een gezamelijk initiatief van EY en Mavim. Derhalve zullen je gegevens worden gedeeld met EY.

Share

Twitter Facebook Google+ LinkedIn