Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste stap in automated IT Portfolio Management


Noordwijk, 19 april 2018 - SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, en Mavim, ontwikkelaar van het op Microsoft technologie gebaseerde transformatieplatform Mavim, hebben een koppeling gebouwd tussen beide systemen om de volgende stap in effectief IT portfoliomanagement te zetten.

De integratie tussen Mavim en Gensys geeft inzicht in de volledige keten, van bedrijfsdoelstellingen, bedrijfsprocessen, rollen en functies, applicaties tot aan logische en fysieke IT-infrastructuur-componenten. Er is volledige zekerheid dat de metadata van de IT-infrastructuur overeenkomt met de actuele werkelijkheid.

Mavim ondersteunt bedrijfs- en digitale transformaties. Het structureren en relateren van bedrijfsprocessen, organisatiebeleid, mensen en IT-infrastructuur in het Mavim platform stelt organisaties in staat om bedrijfsprestaties continu te managen, te monitoren en te verbeteren.

Daarmee biedt Mavim een praktische omgeving voor de planning en uitvoering van veranderingen. In één platform kan multidisciplinair samengewerkt worden op ieder thema wat gerelateerd is aan het verbinden van mensen, processen en systemen.

Gensys heeft volledige functionaliteit voor het beheren van een IT-omgeving met een business-focus. Gensys omvat een actieve CMDB, Monitoring, Servicemanagement (incl. Servicedesk) en CRM. De actieve CMDB bevat gedetailleerde en altijd actuele informatie van alle logische en fysieke IT-componenten, inclusief de automatisch vastgelegde relaties tussen die IT-componenten.

Tekenmoment Mavim en SPS
Marko de Jong, CEO en oprichter van SPS (rechts) en Jean-Jacques Vossen, CEO van Mavim (links) tekenen partnerovereenkomst

“Met Gensys spelen wij continu in op de behoeftes in de markt, al 25 jaar”, stelt Marko de Jong, CEO en oprichter van SPS. “Binnen IT-organisaties zien wij de behoefte groeien om de relatie te kunnen leggen tussen de IT-componenten en de processen in de business. Men wil weten wat er wordt geraakt en welke impact dit heeft op de business bij een verandering of verstoring van de IT. Andersom in inzicht in de impact op de IT bij veranderingen in de business essentieel, vooral omdat deze steeds frequenter voorkomen. De actieve CMDB geeft een betrouwbaar inzicht in de actuele samenstelling en samenhang van de IT-infrastructuur en door de koppeling met de data in Mavim is de keten compleet.”

“De snelheid van veranderen is waar het vandaag de dag om gaat. Inzicht en betrouwbaarheid zijn hierbij sleutelwoorden”, zegt Jean-Jacques Vossen, CEO van Mavim. “Mavim stelt organisaties in staat om veranderingen te visualiseren, af te stemmen en te prioriteren in relatie met hun strategische bedrijfsvisie. Gensys geeft betrouwbaar en visueel inzicht in de IT-infrastructuur. Hoe mooi is het als van elke verandering in de business, processen en applicaties, de consequenties voor de IT direct zichtbaar zijn.”

> Download de video over ITPM
> Lees hier meer over SPS en de samenwerking met Mavim

 

Over SPS

SPS uit Reeuwijk is leverancier en ontwikkelaar van de Gensys™ Business en IT Service Management oplossing en aanbieder van de op Gensys gebaseerde Managed Services en Cloud Services. Als innovatieve IT-organisatie met beheerexpertise bij honderden gerenommeerde klanten is SPS één van de belangrijkste spelers in de BSM en ITSM markt. SPS heeft als doel om voor haar klanten een ‘oase van rust’ te creëren in de snel veranderende digitale wereld.

Meer informatie over SPS is te vinden op sps.nl of volg SPS op LinkedIn of Twitter via @spsholding


SPS logo

 

TAGS

Copyright © 2024 Mavim B.V.