Organisaties werken continu aan verbetering: processen optimaliseren, kosten verlagen, dienstverlening verbeteren. Alles is erop gericht om de klant beter te bedienen. Veel organisaties denken daarbij nog vóór de klant en niet vanuit de klant. Service Design is een verbetermethodiek gericht op wat klanten echt belangrijk vinden.

De 'gereedschapskist' van Service Design bevat instrumenten zoals klantreizen, service blue prints, personas en verschillende vormen van veldonderzoek. Dit zijn allemaal onderzoeksmethoden om meer inzicht te krijgen in klantbehoeften en klantbeleving. Dat inzicht leidt tot gerichte verbeteringen en innovatieve oplossingen.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding in de basisprincipes en toegevoegde waarde van Service Design.
  • Service Design Cyclus; toelichting op de aanpak aan de hand van een casus.
  • Maak kennis met jouw personas! De Processpecialisten hebben een unieke tool toegevoegd aan de Service Design toolkit. Hiermee kun je de interactie met jouw personas testen en verbeteren.
  • Van klantreis naar Service Blueprint; oefenen met het opstellen van een klantreis en het bepalen van de verbeterpunten voor jouw organisatie.
  • Borgen van de resultaten in Mavim.
  • Service Design in de praktijk: waar kun je morgen mee beginnen?

De workshop vindt plaats bij De Procescentrale in Rotterdam van 09:30 - 12:00 uur (aansluitend lunch) en zal worden begeleid door Joost Belier, Harry Oude Wolbers en Vincent Damen van De Processpecialisten.

Wat is het verschil tussen het webinar en de workshop?
De workshop is een verdieping op het webinar, waarbij de deelnemers ook zelf aan de slag gaan met oefeningen. Let op: voor deze workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Share

Twitter Facebook Google+ LinkedIn